DBC Lunch 6 juni

1 week geleden

Van idee tot succesvolle startup.

Waarom worden slechts enkele startups een groot succes terwijl de meeste falen?

Precies 3 jaar geleden, in mei 2020 richtten onze landgenoot Wouter Draijer en zijn compagnon de Canadees Victor Gardrinier, het bedrijf Solarmente op.

Met wat spaargeld, een gehuurde bestelwagen en levend van 700 euro per maand begonnen ze met het installeren van zonnepanelen op de spaanse daken. Mede dankzij een financieringsronde van Y Combinator, waarmee 1.8 miljoen euros werd opgehaald,  is op basis van tijdlijn voor fondsenwerving, groei-indicatoren, het oprichtende team en een aantal andere factoren, Solarmente één van de beste startups van het moment.

Een Cleantech bedrijf om in de gaten te houden.

 

Vorige maand sloot Solarmente een strategische overeenkomst ter waarde van 50 miljoen euros met GNE Finance. Het grootste bedrag dat een spaanse startup in de energiesector ooit heeft mogen ontvangen. Een gedenkwaardige prestatie en een goede reden om Wouter uit te nodigen voor onze DBC bijeenkomst op 6 juni.

Hij zal ons na de gebruikelijke lunch meer vertellen over het realiseren van groei in startups, het ophalen van financiering en hoe hij verwacht om met