Lunch 4 mei

Op dinsdag 4 mei viel onze maandelijkse lunch samen met de regionale verkiezingen. Alleen de inwoners van de regio Madrid met een Spaanse nationaliteit mochten hun stem uitbrengen. En alhoewel de meeste van onze leden dus niet naar de stembus hoefden, was het resultaat wel degelijk van invloed op onze zakelijke belangen.

Op economisch gebied is Madrid de motor van Spanje geworden. In belangrijke mate is dit te danken aan de grote economische vrijheid in onze regio. Een economisch beleid dat bijdraagt aan het binnenhalen van een groot deel van de buitenlandse investeringen. In het afgelopen jaar betrof dit zelfs een driekwart van de ontvangen gelden.

Tijdens de regioverkiezingen zal er worden bepaald in welke mate deze economische vrijheid in de komende jaren zal worden voorgezet of dat er sprake zal zijn van meer interventionisme.

Voor de lunch van 4 mei hadden we voor de gelegenheid onze correspondenten Koen Greven en Rop Zoutberg uitgenodigd om hun visies met ons te delen en een verkiezingsprognose te geven. Als correspondent Spanje van respectievelijk de NRC en de NOS, zijn Koen en Rop het creme de la creme van de Nederlandse journalistiek en beiden zijn zowel privé als zakelijk reeds lange tijd verbonden met de regio Madrid.